Πέρασε και τον Μαρκ ο Έλον Μασκ!

Τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Στην τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη βρίσκεται πλέον ο Έλον Μασκ, ο οποίος «εκτόπισε» από εκεί τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πλέον, η αξία της περιουσίας του Έλον Μασκ αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση πλούτου του Μασκ οφείλεται κυρίως στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της TESLA κατά 12%, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα, έπειτα από τον διαχωρισμό των μετοχών της Tesla με αναλογία 5 από μία.

Έτσι, ο ιδρυτής της Tesla έγινε ο ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μόλις κάτω από τους Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατά σειρά σύμφωνα με τη νεότερη λίστα είναι οι: Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπερνάρτ Αρνό (CEO της γαλλικής LVMH).

Ο Μάσκ είναι επίσης ιδρυτής πολλών άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων της SpaceX, The Boring Company, Hyperloop και OpenAI. Οι μετοχές της Tesla έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 500% μέσα στο 2020 και η αξία της εταιρείας αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι καθώς η αξία της Tesla αυξήθηκε, εκτοξεύθηκε και η περιουσία του Μάσκ στα 90 δισεκατομμύρια μόνο φέτος. Τον Ιανουάριο του 2020 η καθαρή αξία του ανερχόταν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ήμισυ αυτού του πλούτου να αποτελείται από μετοχές της Tesla, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Forbes και Bloomberg εκείνη την εποχή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ