Το πικρό ποτήρι της απένταξης του Πολιτιστικού Κέντρου!

Ο Δήμος Ηρακλείου καλείται να πληρώσει από τα ταμεία του το ποσό των 11.814.687 ευρώ

Και επίσημα λοιπόν κοινοποιήθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, η οποία ζητά από τον Δήμο να πληρώσει από τα ταμεία του το ποσό των 11.814.687 ευρώ που αφορά την απένταξη της πρώτης φάσης του έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Βέβαια υπάρχει ακόμα μια δυνατότητα από τη δημοτική αρχή για να καθυστέρηση το πικρό ποτήρι της πληρωμής ασκώντας αναίρεση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με καταληκτική ημερομηνία τα τέλη Μαρτίου, κάτι που πιθανότατα θα κάνει ο δήμαρχος που έχει πάρει το θέμα πάνω του.

Ουσιαστικά πάντως, αυτό που θα γίνει είναι μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, αφού είναι αδύνατο να έχουμε ανατροπή της υπόθεσης.
Κι επειδή είναι μια υπόθεση που κρατά εδώ και χρόνια ( ουσιαστικά η δημαρχία Λαμπρινού καλείται να βγάλει από τη φωτιά τις αστοχίες ή τους χειρισμούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που στη δική της θητεία « έσκασε» το πρόβλημα ) ας αναζητήσουν ένα μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης οι δυο μεγάλες παρατάξεις για το πως θα χειριστούν το θέμα, αφού τα απόνερα της θα πληρώσει μάλλον η επόμενη δημοτική αρχή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ