Πληρώνουμε στρατιές μετακλητών συμβούλων!

Πληρώνουμε στρατιές μετακλητών συμβούλων!

Ξεπεράσαμε τον...στρατό των 3000!

Είναι απίστευτο το πόσους...μετακλητούς πληρώνουμε! Τον Αύγουστο 2020 με την τότε πρόσφατη καταγραφή, οι μετακλητοί υπάλληλοι είχαν φτάσει τους 2.817.

Αριθμός που μέχρι τότε αποτελούσε ρεκόρ επταετίας, καθώς μετά τον Ιανουάριο του 2013 (επί κυβερνήσης Σαμαρά), αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ...ήταν υψηλότερος!

Πέντε μήνες μετά και οκτώ μήνες μετά την καταγραφή του Μαΐου του 2020, η κυβέρνηση  ξεπέρασε τον εαυτό της, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ και το αδιανόητο φράγμα των 3.000 μετακλητών υπαλλήλων.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) να καταγγείλει, με επιστολή-κόλαφο, το γαλάζιο κομματικό στρατό που συνεχώς μεγαλώνει.

«Ο αριθμός των μετακλητών έχει υπερβεί ακόμα τον αριθμό των αποφοίτων δημοσίων υπαλλήλων της ΕΣΔΔΑ, και εκτινάσσει το δημοσιονομικό κόστος λειτουργίας του κράτους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ετήσιο κόστος των μετακλητών υπαλλήλων ανέρχεται στα 260.000.000 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας και περίπου 65.000.000 ευρώ ετησίως» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

«Η ανωτέρω επιλογή συνεπάγεται και έλλειψη λογοδοσίας, καθώς ως πολιτικές επιλογές, οι υπάλληλοι αυτοί εξαρτώνται άμεσα από τον πολιτικό τους προϊστάμενο συνήθως για όσο διαρκεί ο εκλογικός κύκλος», σημειώνει η Ένωση Αποφοίτων. 

 

μετακλητοι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ