Πληθαίνουν τα κρούσματα - Θα αντέξει το προσωπικό στα νοσοκομεία;

Πληθαίνουν τα κρούσματα - Θα αντέξει το προσωπικό στα νοσοκομεία;

Ήδη το σύστημα φαίνεται να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, αλλά και πολλά κενά λόγω αδειών.

Αυτό που φοβόμαστε τελικά ήλθε! Μαζί με τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου έρχεται και το νέο κύμα του κορωνοϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Και μάλιστα ενώ η Κρήτη όλο αυτό το διάστημα έδειχνε αυξημένες αντοχές, μπαίνει πια για τα καλά στο κάδρο (Δειτε ΕΔΩ), καθώς εισαγόμενα κρούσματα, Αθηναίοι και Κρητικοί από την Ηπειρωτική χώρα, νέοι που δεν κρατούν την κοινωνική απόσταση και τουρίστες που έρχονται από πολλές περιοχές της Ευρώπης, αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, με αδύνατη προς ώρας την πρόβλεψη!

Μέσα σ’ όλα αυτά υπάρχει κι ένας έντονος προβληματισμός: μήνας κατεξοχήν αδειών ο Αύγουστος για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων μας, πόσο έγινε χρηστή διαχείριση αυτού του παράγοντα όταν έγινε ο προγραμματισμός στα νοσηλευτικά ιδρύματα;
Περίμεναν άραγε τόσο σύντομα το νέο κύμα του κορωνοϊού και την ένταση του ή είχαν άλλα δεδομένα όταν έβγαζαν τα σχέδια για να είναι ετοιμοπόλεμοι... οι άνθρωποι με τις άσπρες μπλούζες;

Κάποιοι - λένε οι πληροφορίες μας- είχαν ζητήσει έγκαιρα να πάρουν οι νοσηλευτές άδειες τον Ιούλιο και να μπορέσει να αντέξει το σύστημα τον Αύγουστο, αλλά δεν εισακούστηκαν. Αποτέλεσμα στις δύσκολες καταστάσεις των τελευταίων ημερών και όσων αναμένονται το σύστημα να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, αλλά και με πολλά κενά λόγω αδειών.

Ήδη κάποιες φωνές έρχονται και σε μας από εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, πως δεν θα αντέξουν για πολύ! Δεν ξέρουμε, τι ακριβώς συμβαίνει ή αν εξετάζεται η αναστολή των αδειών και η επιστροφή των αδειούχων στα νοσοκομεία, αλλά μια απάντηση από την ΥΠΕ Κρήτης αλλά και από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, θα μπορούσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

Άλλωστε όλοι νιώθουμε πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ