Άλλο ένα «brandname» για τη διαφήμιση του Αγίου Νικολάου!

Άλλο ένα «brandname» για τη διαφήμιση του Αγίου Νικολάου!

Πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα έργο της Κρητικής Λογοτεχνίας της Αναγέννησης που δημοσιεύσε ο Κωστής Μαυρικάκης

Διαβάσατε στο cretalive "To άγνωστο έργο της Κρητικής Αναγέννησης εμπνευσμένο από τους ψαράδες του Μιραμπέλλου" που συνέγραψε ο συνεργάτης μας Κωστής Μαυρικάκης. Πρέπει να πω δυο παραπάνω λόγια για το έργο αυτό.

Πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα έργο της Κρητικής Λογοτεχνίας της Αναγέννησης. Βέβαια σχετική μελέτη για αυτό το άγνωστο έργο (και όχι αυτούσιο το έργο) δημοσιεύτηκε στα αγγλικά από τον A. Vincent το 1996 στο περιοδικό «Θησαυρίσματα» του Ελληνικού Ινστιτούτου της Βενετίας. Αυτή τη μελέτη καθώς και συνέντευξη με το συγγραφέα της έχει αντικείμενο το άρθρο του Κωστή Μαυρικάκη. Αυτή όμως η δημοσίευση πριν 24 χρόνια παραμένει ελάχιστα – ελάχιστα  γνωστή και μόνο στους κύκλους των ειδικών κρητολόγων.  Κι ακριβώς γι αυτό είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, δεν έχει εκδοθεί από κάποιο ειδικό φορέα (πχ ΙΜΚ, ΠΕΚ, Βικελαία, Δήμο Αγ. Νικολάου  κ.λπ.). Για να μην πούμε ότι επειδή είναι θεατρικό έργο θα μπορούσε να ανέβει και στη σκηνή!

Εκ των πραγμάτων είναι περιττό να τονίσουμε την σπουδαιότητά του, αλλά είναι αδήριτη η αναγκαιότητα της έκδοσής του και του θεατρικού ανεβάσματός του. Ίσως να είναι άλλο ένα «brandname» για τη διαφήμιση της Κρήτης και του Αγ. Νικολάου!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ