Ποιος αυτοανακηρύχθηκε «μεταβατικός πρόεδρος» στο κόμμα Τράγκα;

Μετά την εσωκομματική αναταραχή

Λίγες μόλις ώρες χρειάστηκε να περάσουν από την εσωκομματική αναταραχή στο κίνημα του αποθανόντος Γιώργου Τράγκα προκειμένου το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου, Πάρις Κουρτζίδης, να «αυτοανακηρυχθεί» μεταβατικός πρόεδρος.

Ο Πάρις Κουρτζίδης με αναρτήσεις του στο Facebook ενημέρωσε πως με ποσοστό 93,4% εξελέγη μεταβατικός πρόεδρος του κινήματος από τα 4.419 ενεργά μέλη χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το πώς διεξήχθη αυτή η διαδικασία. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία μέρα μετά την κόντρα μεταξύ του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα και της οικογένειάς του με τον κ. Κουρτζίδη για την διαδοχή στο κόμμα.

Από την μία πλευρά υπήρξαν κατηγορίες για αυθαίρετες διαδικασίες και από την άλλη ο κ. Κουρτζίδης άφηνε αιχμές για απλήρωτους εργαζομένους και προσπάθεια ορισμένων να δουν το κόμμα του Γιώργου Τράγκα ως «λάφυρο».

Το πρωί της Πέμπτης ωστόσο ο Πάρις Κουρτζίδης με τις αναρτήσεις του στο Facebook ενημέρωσε πως ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος αφού προηγουμένως είχε καλέσει «τα 4.419 μέλη της βάσης του κινήματος να υπερψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την υποψηφιότητά του». Ο ίδιος σημειώνει πως «μόλις 25 καταψήφισαν» ενώ αφήνει αιχμές και επιτίθεται εκ νέου στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Τράγκα.

Όπως γράφει, «τα 6 μέλη (από τα 25) δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται να 'μαι ο μεταβατικός πρόεδρος, που θα οδηγήσει το κίνημα στο 1ο συνέδριο του, παρότι αρχικά ήθελαν, γιατί ο πάλαι ποτέ διευθυντής, ενός ανύπαρκτου πλέον γραφείου προέδρου, τούς πίεσε τηλεφωνικά να καταψηφίσουν! Ωστόσο, ζήτησα να προστεθούν στα ΟΧΙ, κι όχι στα άκυρα».

Στην συνέχεια ο κ. Κουρτζίδης σημειώνει πως τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η νέα Πολιτική Γραμματεία (το προσωρινό όργανο που μέχρι σήμερα ονομαζόταν Εθνικό Συμβούλιο), «όπως αυτή εγκρίθηκε μετά από προτασή μου από τη βάση, στην οποία θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής (τρεις ακόμη), καθώς και επιπλέον πρόσωπα κύρους και εμπειρίας».

Η ανάρτησή του:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ