Το Predator, το δημοσίευμα των NYT και ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών απομακρύνθηκε από τη θέση του

Μετά την επιβεβαίωση στους New York Times για τη χορήγηση αδειών στην Intellexa ώστε να πουλήσει το Predator σε τρίτη χώρα, ήρθε και η απομάκρυνση του μέχρι πρότινος εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Αλέξανδρου Παπαϊωάννου.

Στην ανακοίνωσή του Υπουργείου επισημαίνεται ότι με απόφαση Δένδια, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αναλαμβάνει καθήκοντα ως μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς της Γενεύης, ενώ στη θέση του ως εκπροσώπου του ΥΠΕΞ θα βρίσκεται πλέον ο Γιώργος Αρναούτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απομάκρυνση στην ουσία Παπαϊωάννου έγινε μετά την επιβεβαίωσε που παρείχε στο ρεπορτάζ των New York Times παραδεχόμενος ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια στην Intellexa ώστε να πουλήσει σε τρίτη χώρα το λογισμικό του Predator. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει ότι το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών είχε εκδώσει δύο σχετικές άδειες στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απομάκρυνση Παπαϊωάννου επισημαίνονται τα εξής:

"Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη."

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Αρναούτης νέος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ