Προσοχή στις ελεγχόμενες καύσεις: Σοβαρός ο κίνδυνος πυρκαγιάς!

Ειδικά το διήμερο αυτό που αναμένονται ισχυροί άνεμοι

Διήμερο με ισχυρούς ανέμους έρχεται στην Κρήτη, γεγονός που θέτει σε επιφυλακή την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών. Ωστόσο, καλό θα ήταν όσοι προγραμματίζουν ελεγχόμενες καύσεις για την καταστροφή των υπολειμμάτων από τις καλλιέργειες, να αναβάλουν την εργασία αυτή για μια χρονική στιγμή με περισσότερο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, τις ώρες που λυσσομανά ο άνεμος, είναι μεγάλος. Όσο έμπειρος κι αν είναι ο καλλιεργητής η καύση των κλαδιών στα χωράφια μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από τον έλεγχο με απρόβλεπτες ακόμη και καταστροφικές συνέπειες. 

Δεν είναι τυχαίο, ότι τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί πολλές κλήσεις από ανήσυχους πολίτες που βλέπουν τον καπνό από τις φωτιές στην ύπαιθρο για την καταστροφή των κλαδιών. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη στην Κρήτη αναμένονται πολύ ισχυροί έως και θυελλώδεις άνεμοι με ένταση που θα φτάσει ακόμη και τα 9 μποφόρ. Οι πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα διατηρηθούν και την Τετάρτη και αναμένεται να εκτονωθούν από την Πέμπτη.

Φωτογραφία αρχείου από Βασίλης Ψωμάς via eurokinissi

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ