Πρόταση να αποταχθούν οι οινοποιοί που εισάγουν κρασί και το βαφτίζουν ... Κρητικό

Πρόταση να αποταχθούν οι οινοποιοί που εισάγουν κρασί και το βαφτίζουν ... Κρητικό

Αύριο η κρίσιμη γενική συνέλευση του δικτύου οινοποιών Κρήτης

Μια από τις πλέον κρίσιμες γενικές συνελεύσεις του δικτύου οινοποιών Κρήτης θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα ,μετά από τις αποκαλύψεις της Ένωσης Ηρακλείου για την αθρόα εισαγωγή κρασιού από το εξωτερικό.

Εισαγωγές κάνουν δύο μεγάλα ιδιωτικά οινοποιεία της Κρήτης που έχουν επιδοτηθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την απόσταξη κρίσης με απώτερο σκοπό την στήριξη και των τοπικών οινοποιείων και των παραγωγών της Κρήτης.

Σόλοικο και μάλλον καθόλου ηθικό θα έλεγα, να γίνονται εισαγωγές κρασιού με χρήματα που δόθηκαν από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την στήριξη των κρητικών παραγωγών, ενώ αντιδρά και η Ένωση Ηρακλείου . Από την άλλη απολύτως σύννομο και αποδεκτό απαντάνε οι ιδιώτες οινοποιοί που κάνουν τις εισαγωγές.
 
Θέμα διαγραφής από το δίκτυο βάζει η Ένωση Ηρακλείου και ζητάει τροποποίηση του καταστατικού  για να μην μπορούν τα  μέλη του δικτύου να μπορούν να εισάγουν κρασιά από το εξωτερικό και να καταλήγουν στον καταναλωτή ως ...κρητικά πράγμα που είναι παραπλανητικό και κανείς δεν θέλει.
 
Άραγε έχει βρει κανένας μας... κάποιο κρασί στο ράφι να γράφει "προϊόν Ευρωπαϊκής Ένωσης";
Άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για μα μην έχουμε ''βαφτίσια'' στο κρασί όπως γίνεται δυστυχώς κατά κόρον σε πολλά αγροτικά προϊόντα; Ποιος την πληρώνει με αυτές τις πρακτικές ; Μα πρώτος  φυσικά ο αγρότης που πασχίζει όλο το χρόνο να παράξει εξαιρετικά κρητικά προϊόντα και έρχεται ο άλλος με μια φθηνή εισαγωγή να ρίχνει τις τιμές στα τάρταρα και ο κόπος του αγρότη να μένει δυστυχώς απλήρωτος.
Κοντός ψαλμός αλληλούια αφού αύριο θα ξεδιαλύνει η ήρα από το στάρι και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του μιας και μεγάλη μερίδα οινοποιών φαίνεται να συμφωνούν με την ΕΑΣΗ.
 
Είναι κρίμα πάντως αυτή η τεράστια προσπάθεια που έγινε την τελευταία δεκαετία για την ανάδειξη του Kρητικού αμπελώνα και του κρητικού κρασιού να τιναχθεί στον αέρα από τις κινήσεις οινοποιών που μόνο σκοπό έχουν το -εκτος ηθικής- κέρδος και τίποτα άλλο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ