Το πρωτοσέλιδο της Αυγής και οι αντιδράσεις

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής και οι αντιδράσεις

Κανένας δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την πρωτοβουλία από μια ιστορική εφημερίδα

 

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το εξώφυλλο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» η οποία στο πρωτοσέλιδο της Κυριακής απεικονίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με το συλλογικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι» που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Κάτω από τον τίτλο της Αυγής της Κυριακής αναφέρονται τα εξής: «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία. Οι πλατείες ήταν γεμάτες και δεν είχαν χρυσαυγίτες».

Το πρωτοσέλιδο καταδίκασε ως «λάσπη» το βράδυ του Σαββάτου σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέροντας:  «Φυλακίστηκαν με κυβέρνηση Σαμαρά. Καταδικάστηκαν με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο- μαύρο όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής».

To σχόλιο της ΝΔ καταλήγει: «Για να βγουν από τη δεινή θέση καταφεύγουν στη λάσπη. Το μόνο που καταφέρνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείθουν όλο και περισσότερο ότι η θέση τους είναι στο περιθώριο».

Υπενθυμίζεται ότι προ μιας εβδομάδας άλλη αθηναϊκή εφημερίδα, η Εφημερίδα των Συντακτών, είχε φιλοξενήσει στο πρωτοσέλιδό της τις φωτογραφίες των εν ενεργεία πολιτικών αρχηγών, καθώς και του κ. Σαμαρά, φιλοξενώντας και δηλώσεις τους, με τίτλο που αναφερόταν στο «Τείχος της Δημοκρατίας» έναντι της Χρυσής Αυγής.

Προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου από όλο το πολιτικό φάσμα καταδικάζουν με αναρτήσεις τους το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και την προσπάθεια οικειοποίησης των αντιφασιστικών συνθημάτων για αντιπολιτευτικούς σκοπούς.

αυγη

 αυγη

αυγη

αυγη

αυγη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ