"Δεν έχουμε επεκτατικές τάσεις" λένε στη Λότζια για την παράλληλη λαϊκή αγορά

"Δεν έχουμε επεκτατικές τάσεις" λένε στη Λότζια για την παράλληλη λαϊκή αγορά

Τυπικό το θέμα με τις λάθος διαγραμμίσεις που έγιναν εκ παραδρομής υποστηρίζουν κύκλοι του Δήμου Ηρακλείου

Με έκπληξη, μαθαίνουμε, πως υποδέχθηκαν στον Δήμο Ηρακλείου την τελευταία τοποθέτηση του δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα στο Cretalive.

Στη Λότζια χαρακτηρίζουν το θέμα τυπικό, μια και όπως διατείνονται την επόμενη εβδομάδα η λαϊκή θα λειτουργήσει ούτως ή άλλως κανονικά στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου. Το εάν θα υπάρξει μία μικρή παραχώρηση εκ μέρους του Μαλεβιζίου, είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί από τον όμορο Δήμο.

Πάντως, εκείνο που ξεκαθαρίζεται από την δημοτική αρχή Ηρακλείου, είναι πως σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουν να χαλάσουν τις... καρδιές τους με έναν Δήμο με τον οποίο οι σχέσεις ήταν ανέκαθεν εξαιρετικές και η μεταξύ τους συνεργασία “εξαιρετικά εποικοδομητική” όλα αυτά τα χρόνια.

Στα ενδότερα του Δήμου Ηρακλείου, βέβαια, χτύπησε... κάπως αυτό το περί “κατάληψης” χώρων. “Δεν εκδώσαμε και... NAVTEX! Προς Θεού, δεν έχει επεκτατικές τάσεις ο Δήμος!” σχολίαζαν σε πηγαδάκια στη Λότζια. Θεωρούν δε αυτονόητο πως κάθε Δήμος είναι υπεύθυνος για τα διοικητικά του όρια.

Όσο για τις λάθος διαγραμμίσεις, από το περιβάλλον της δημοτικής αρχής διαρρέεται πως έγιναν εκ παραδρομής και πως δεν υπήρχε δόλος. Δοθείσης της ευκαιρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μπουν ειδικές σημάνσεις, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ανάλογες παρεξηγήσεις.

Από τον Δήμο Ηρακλείου τονίζεται πως το ζήτημα είναι διαδικαστικό, επαναλαμβάνοντας πως βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Δήμο Μαλεβιζίου. Στην προσπάθεια γεφύρωσης του “μικρού χάσματος που προέκυψε”, μετρούν επίσης πολύ και την προσωπική φιλία του δημάρχου Μενέλαου Μποκέα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη, οι οποίοι όπως λένε “ έχουν κοινή πορεία και διαδρομή από τα σχολικά ακόμα χρόνια”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ