Ψάρια και ντοματίνια Κρήτης για τους επισήμους στο Προεδρικό Μέγαρο

Το μενού που θα απολαύσουν οι ξένοι ηγέτες θα έχει την υπογραφή του πρώτου Έλληνα σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin


To ψάρι θα κυριαρχήσει στο δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ της Τετάρτης η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

Το μενού που θα επιμεληθεί ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου θα περιλαμβάνει ως πρώτο πιάτο  ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει η σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τέλος τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

 

 

Δείτε επίσης:

Το πρόγραμμα για τις επετειακές εκδηλώσεις της Επανάστασης του 1821

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ