Ράμμος στην Εξεταστική: "Η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε την ίδια ημέρα της καταγγελίας του και με εντολή Κοντολέοντα"

Ο κ. Ράμμος φέρεται να υποστήριξε ότι η καταστροφή του «αρχείου Ανδρουλάκη» έγινε την ίδια ημέρα της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Βόμβα» από τον επικεφαλής της  Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο κ. Ράμμος φέρεται να υποστήριξε ότι η καταστροφή του «αρχείου Ανδρουλάκη» έγινε την ίδια ημέρα της καταγγελίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, επικαλούμενος τα πρακτικά της ΕΥΠ ως απόδειξη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πάντα με το ΕΘΝΟΣ, ο κ. Ράμμος έκανε λόγο «αδιαφάνεια» και «άρνηση συνεργασίας» του νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη όσον αφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση ως «την μεγαλύτερη επέμβαση σε ιδιωτικό βίο», και υπογραμμίζοντας ότι δεν θα σταματήσει και θα δώσει συνέχεια στο ζήτημα. 

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να τόνισε ότι ο Θεμιστοκλής Δεμίρης, απαντώντας στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου του κ. Ανδρουλάκη, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη του φακέλου. Παράλληλα ανέφερε ότι γνώριζε μόνο ένα έγγραφο του Παναγιώτη Κοντολέοντα και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού.

Σύμφωνα με τον κύριο Ράμμο, η ΑΔΑΕ ήταν εκείνη που επέμεινε και κάλεσε να έρθουν οι υποδιοικητές της ΕΥΠ. Εν συνεχεία, τους δόθηκε από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, με την οποία σημείωνε ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα.

Ο κύριος Ράμμος φέρεται να υπογράμμισε ότι ο κύριος Δεμίρης επικαλέσθηκε το απόρρητο για να μη δώσει άλλες απαντήσεις. Παράλληλα, ο Χρήστος Ράμμος επεσήμανε ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει το «απόρρητο» στην Αρχή η οποία από το Σύνταγμα έχει την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

«Γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την Βλάχου και την ΕΥΠ με "υπεκφυγές" για να ξεγλιστρήσουν». Πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, μόνον στο μυαλό της Εισαγγελέως. Δεν επιτρέπεται σε ένα Κράτος Δικαίου η αδιαφάνεια», φέρεται να είπε.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ