Το ρέμα και κάποιοι που κάνουν τις...πάπιες

Το ρέμα και κάποιοι που κάνουν τις...πάπιες

Γιατί τέτοια σιωπή για το σοβαρό αυτό ζήτημα στην Ελούντα;

Γράφαμε πριν τρεις μέρες, για την απίστευτη περιβαλλοντική πρόκληση – σκάνδαλο που συντελείται στην Ελούντα, με την σχετική παράνομη ομόφωνη απόφαση 543/29.11.2017 (ΑΔΑ: ΩΝ41ΩΚΨ-Β3Ν) του Δημοτικού Συμβουλίου, να ζητήσει τον αποχαρακτηρισμό του μεγάλου και μοναδικού ρέματος της «Λαγκάδας» σε δρόμο, στα πλαίσια της αναθεώρησης – τροποποίησης του ισχύοντος τοπικού χωροταξικού σχεδίου του Δήμου (ΣΧΟΟΑΠ) με τη δικαιολογία του «προδήλου σφάλματος».

Ωστόσο, παρά την τεράστια σοβαρότητα και σπουδαιότητα του θέματος, για το οποίο είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ενήμερες τόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου- και περιμένουμε και την αντίδραση της αποκεντρωμένης Διοίκησης όταν έρθει η ώρα- δεν έχουμε πάρει καμιά πειστική απάντηση μέχρι σήμερα από την κατά τα άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή Αγ. Νικολάου και το Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό.

Και επειδή το Cretalive έχει στη διάθεσή του ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την τέλεση μιας σειράς παρανομιών για την υπόθεση αυτή, θα περιμένει ακόμη λίγο για τη διάψευση των καταγγελλόμενων, αντί κάποιοι να ποιούν τη νήσσαν.

Η υπόθεση προστασίας του περιβάλλοντος, προστατεύεται αυστηρά από το Σύνταγμα, τους νόμους της χώρας και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. Οι πρόσφατες εθνικές τραγωδίες με τις πλημμύρες στη Μάνδρα και με τις φωτιές στο Μάτι Αττικής που οφείλονταν σε εγκληματικές χωροταξικές αμέλειες, παραλείψεις και ρυθμίσεις του παρελθόντος είναι ακόμη πολύ νωπές και δεν θα σβήσουν ποτέ. Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα κι εδώ. Και τότε κανένας δεν θα χαίρει καμίας ασυλίας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ