Σε σύγχυση, ξανά, οι γονείς λόγω της τηλεκπαίδευσης

Στο ίδιο έργο θεατές οι γονείς που δεν ξέρουν αν θα γίνει διαδικτυακό μάθημα ή όχι στα σχολεία.

Πάνω από τον υπολογιστή βρίσκονται πολλοί γονείς μαθητών σχολείων της Κρήτης προκειμένου να ενημερωθούν αν τα παιδιά τους θα κάνουν τηλεκπαίδευση ή όχι, μετά τις ανακοινώσεις δημοτικών αρχών ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω κακοκαιρίας.

Κάποια σχολεία φαίνεται να έφτιαξαν αμέσως πρόγραμμα και έσπευσαν να ενημερώσουν γονεις και μαθητές και αλλά αμέσως έκαναν ξεκάθαρο πως τηλεκπαίδευση δε θα γίνει.
Ωστόσο, υπάρχουν και σχολεία που ή δεν έχουν στείλει μήνυμα ή ζητούν από τους γονείς να είναι σε ετοιμότητα και ότι θα τους σταλεί πρόγραμμα με τις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών σε δεύτερο χρόνο.

Είναι ένα σκηνικό που έχει επαναληφθεί πολλές φορές από τη στιγμή που ο κορωνοϊός έβαλε στη ζωή μας την τηλεκπαίδευση, κάτι που σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας ισχύει και σε περιπτώσεις κακοκαιρίας, σεισμού και κατάληψης... Δηλαδή πολλά προβλήματα μια λύση.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα περιορισμοί όπως οι διακοπές ρεύματος, η έλλειψη σύνδεσης ή εξοπλισμού παρόλο που έχουν δοθεί αρκετά voucher σε γονείς και κυρίως σε εκπαιδευτικούς. Υπενθυμίζεται πως κάποιοι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να λάβουν επιδότηση για ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ταμπλετ γιατί τη θεώρησαν σκέτη κοροϊδία...
Θέση των εκπαιδευτικών, όπως εκφράζεται από τους συνδικαλιστές, είναι η τηλεκπαίδευση να γίνεται από τα σχολεία, όπου παρέχεται εξοπλισμός και σύνδεση.

Το θέμα είναι πως δεν ακολουθείται κοινή γραμμή, αλλά παιδιά κάνουν μάθημα και άλλα όχι. Και κάθε φορά γίνεται ακριβώς το ίδιο, οι αντιδράσεις ξεκινούν πριν ακόμα ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ