Σκι και...κοινωνικός κανιβαλισμός

Σκι και...κοινωνικός κανιβαλισμός

Η αντίδραση στο άνοιγμα και το δηκτικό σχόλιο του υπουργού

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για τους ειδικους το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην περίπτωση αυτή θα επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή. Το υπουργείο ανάπτυξης, παρά τις αντιδράσεις προτείνει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο , αυστηρό και πολύ συγκεκριμένο ώστε να μπορεί να μετακινηθεί μόνο αυτός που έχει κάνει κράτησε σε κατάλυμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε την σημαντικότητα του να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος κλάδος. Με αφορμή και κάποια αρνητικά σχόλια για το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως πρόκειται για έναν κλάδο εποχικό, που δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλη εποχή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αφού έκανε λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό» σχετικά με τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν για το ενδεχόμενο ανοίγματος του κλάδου, είπε: «Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουνε άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά «η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση. Προσπαθούμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται»
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ