Το φαινόμενο «Μιχάλης Καραμαλάκης»

Απαιτητικός, δίκαιος και με μπέσα, λένε στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ

Η παραμονή του αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θεωρούνταν σίγουρη. Η συνεργασία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, δείχνει να έχει «χημεία» και μέχρι στιγμής «περπατάει» αποτελεσματικά.

Η ανανέωση της θητείας του έρχεται σε μια περίοδο κομβικών αλλαγών για την Ελληνική Αστυνομία σε όλα τα επίπεδα, φιλοσοφίας, εξωστρέφειας, διάρθρωσης. Μιας Αστυνομίας που φιλοδοξεί να είναι ευέλικτη και σύγχρονη.

Η περίπτωση του Μιχάλη Καραμαλάκη, όπως έχουμε σχολιάσει ξανά μέσα από αυτή τη στήλη, αποτελεί φαινόμενο στα αστυνομικά χρονικά. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Μία μακρά διαδρομή που, παρά τους «σκοπέλους» που υπήρξαν κατά διαστήματα, εκείνος κατάφερε να την τερματίσει επιτυχώς και να αναρριχηθεί στην κορυφή. Σαν έτοιμος από καιρό.

Ανέλαβε τα ηνία της ΕΛ.ΑΣ τον Ιούλιο του 2019. Μετά από 23 χρόνια βρισκόταν ξανά στην κορυφή της ιεραρχίας κρητικός αξιωματικός.

Φυσικά η καταγωγή από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα. Σημαίνει όμως πολλά αν το πρόσωπο δικαιώνει τις προσδοκίες. Και οι μαρτυρίες μέσα από τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ είναι παραπάνω από θετικές. Απαιτητικός, δίκαιος και με μπέσα, όπως λένε. «Όταν υποσχεθεί κάτι, το παλεύει μέχρι τέλους» σχολιάζουν.

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ