Στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ολοκληρώνει τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη

Στο πολύπαθο Αρκαλοχώρι, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος απόψε ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κρήτη. 

Ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε την πόλη του Αρκαλοχωρίου, συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι σεισμόπληκτοι ένα χρόνο μετά την καταστροφή.

Σχοινάς Αρκαλοχώρι

Συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανόλη Φραγκάκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργο Αλεβιζάκη, τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου και τους εθελοντές, ενόψει του 6ου Ημιμαραθωνίου Κρήτης που θα διεξαχθεί, όπως είναι γνωστό, την Κυριακή. 

Σχοινάς Αρκαλοχώρι

Στη διάρκεια των επαφών αυτών που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου ο κ. Σχοινάς ενημερώθηκε για τη διοργάνωση που προσελκύει πλήθος αθλητών από την Κρήτη και όχι μόνο, ενώ ο Γιώργος Αλεβιζάκης του απένειμε τιμητικά το "μετάλλιο παπούτσι" του Ημιμαραθωνίου. 

Σχοινάς Αρκαλοχώρι

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας

Νωρίτερα την Παρασκευή ο Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Νεκτάριο Ταβερναράκη για τα επιτεύγματα του Ιδρύματος. Στη συνέχεια συναντήθηκε με στελέχη νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν λάβει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής. 

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτης Σχοινάς: Ήρθα να δω το μικρό ευρωπαϊκό θαύμα που γίνεται στην Κρήτη!

Στη Λότζια ο Μαργαρίτης Σχοινάς - Τι συζήτησε με τον Βασίλη Λαμπρινό

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ