Στον καύσωνα του… 1957 για την Κρήτη, παραπέμπουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Στον καύσωνα του… 1957 για την Κρήτη, παραπέμπουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Η... μετεωρολογική ιστορία του νησιού θυμίζει το ανάλογο φαινόμενο όταν ο υδράργυρος είχε "κατσικωθεί" για μέρες πάνω από τους 40 βαθμούς!

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που από σήμερα, αρχικά από το νότο της Κρήτης, επηρεάζει το νησί, έχει πολλές παραπομπές σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα του παρελθόντος με τους μετεωρολόγους και τους… μετεωρολογούντες να μνημονεύουν τον εμβληματικό καύσωνα του 1987, με τους εκατοντάδες νεκρούς και το κλίμα ασφυξίας που, όσοι θυμούνται, έζησε η χώρα! Βέβαια η Κρήτη δεν είχε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ σ’ εκείνο τον καύσωνα.

Ο Μανόλης Λέκκας που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ανέφερε πως τότε η θερμοκρασία είχε ταβάνι στο νησί τους 36 βαθμούς ενώ τώρα το όριο είναι αρκετά παραπάνω. Μάλιστα σύμφωνα με τη μετεωρολογική ιστορία του νησιού, το φαινόμενο που τώρα εξελίσσεται θυμίζει τα χαρακτηριστικά ενός πολύ μεγάλου καύσωνα που είχε πλήξει το νησί το καλοκαίρι του 1957, με το θερμόμετρο για μέρες πάνω από τους 40!

Άρα θα ζήσουμε τον καύσωνα της 65ετίας, στην Κρήτη για αυτό οπλιστείτε με υπομονή, φροντίστε στα χωριά τους ηλικιωμένους, όπου δεν υπάρχει κλιματιστικό, με κάποιο ανεμιστήρα και.. προσευχηθείτε στο Θεό και σ’ όλους τους προσφιλείς Αγίους να αντέξει το σύστημα ηλεκτροδότησης, μπας και αντέξουμε μέχρι τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας που θα…. κατσικωθεί ο καύσωνας στην Κρήτη !

 

 

Δείτε επίσης:

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 44 βαθμούς!

Ισχυρός και με διάρκεια ο καύσωνας - Ο βοριάς "σώζει" σήμερα την Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ