"Χορτάσαμε" fake news αλλά μήπως επιτέλους να επέμβει ο Εισαγγελέας;

"Χορτάσαμε" fake news αλλά μήπως επιτέλους να επέμβει ο Εισαγγελέας;

Όλα έχουν ένα όριο!

Ότι η πανδημία και η φοβερή πίεση που προκαλεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε επιστήμονες, κυβερνήσεις και πολίτες έχει σαν αποτέλεσμα καθημερινά να γινόμαστε μάρτυρες fake news και θεωριών συνωμοσίας το ξέρουμε! Το έχουμε πια καταλάβει! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που θα έπρεπε να επέμβει ο Εισαγγελέας!

Ο λόγος για μια φοβερή "είδηση" που εξαπλώθηκε σαν τον...ιό στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες και αφορούσε θανάτους γιατρών που δήθεν συνδέονται με τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού!

Μεταξύ αυτών αναφερόταν και ο θάνατος του γνωστού και αγαπητού γιατρού Διονύση Κρέμη!

Ήταν τέτοια η ταχύτητα με την οποία το δημοσίευμα αυτό εξαπλώθηκε, ώστε αφενός στενά συγγενικά πρόσωπα του εκλιπόντος να αναγκαστούν να διαψεύσουν τα... αυτονόητα αφετέρου η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή:

"Το τελευταίο διάστημα διακινείται μέσω των social media ανυπόστατο δημοσίευμα ότι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για το θάνατο τριών ιατρών και μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι οι συγκεκριμένοι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό για τον Κορονοιό.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία ουδέποτε έχει ασχοληθεί με το θλιβερό γεγονός του θανάτου των τριών ιατρών και σε καμία περίπτωση δεν τους έχει συνδέσει με τον εμβολιασμό ή κάποια άλλη αιτία θανάτου. Δυστυχώς το ανυπόστατο δημοσίευμα και η «μάχη» που δίνεται στα social media εναντίον του εμβολιασμού δεν έχει όρια και λογική.
Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει δημοσιεύσει επανειλημμένα στο παρελθόν δελτία Τύπου και άρθρα τα οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει στο διαδίκτυο και στην ηλεκτρονική της σελίδα www.hcs.gr, μέσω των οποίων ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19, ενώ ταυτόχρονα έχει ενημερώσει με έγκυρο και εύληπτο τρόπο για το πώς οι καρδιοπαθείς θα προστατευτούν εν μέσω πανδημίας.
Πρακτικές αλλοίωσης κειμένων, παραπληροφόρησης και αξιοποίησης του κύρους της μεγαλύτερης ιατρικής επιστημονικής εταιρείας της χώρας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την ΕΚΕ, η οποία εδώ και 73 χρόνια δραστηριοποιείται πολύπλευρα σε επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο". 

 

 

Δείτε επίσης:

Έχασε τη μάχη ο αγαπητός γιατρός Διονύσης Κρέμης!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ