ΣΥΡΙΖΑ: "Να παρακαλέσουμε γονατιστοί τον Τσίπρα να επιστρέψει"

Newsroom
Newsroom

"Έφυγε ο Τσίπρας και μας κλαίνε οι μαύρες ρέγκες. Πρέπει η ΚΟ του κόμματος να του ζητήσει να επιστρέψει", ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Γιώργος Παπαηλιού

Την αντικατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη από την αρχηγία του κόμματος συζητούν πολύ έντονα οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με μέλη του κόμματος να τονίζουν την ανάγκη να επιστρέψει στο ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος Κυνουρίας παρουσία του βουλευτή Γιώργου Παπαηλιού, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε, αρχικά, ότι δεν υπάρχει μέλλον με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, δε, ζήτησε από την ΚΟ να παρακαλέσει τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να επιστρέψει.

«Η μόνη λύση -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι όχι να παρακαλέσουμε και να πέσουμε γονατιστοί στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα επιβάλει την επαναφορά του. Θα πρέπει όμως να τον παρακαλέσει η κοινοβουλευτική ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


 

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ: Η ΚΟ να παρακαλέσει τον Τσίπρα
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ: «Είχα τονίσει και τις προηγούμενες φορές ότι, εάν αποσυρθεί ο Τσίπρας, θα μας κλαίνε οι μαύρες ρέγκες. Φάνηκε σήμερα. Άρα, από εδώ και πέρα -κατά την προσωπική μου άποψη και τη γνώμη που προσφέρω σήμερα- με τον Κασσελάκη δεν υπάρχει μέλλον. Τον σέβομαι απόλυτα, δεν με αγγίζει η ιδιαιτερότητά του ούτε ομοφοβικός είμαι. Βλέπουμε γενικότερα να αυξάνει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο πολιτικός από πού κρίνεται; Εκ του αποτελέσματος. Βλέπουμε να αυξάνει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ ή κατρακυλάει; Μήπως μετά τις ευρωεκλογές, αφού χάσουμε το ψυχολογικό φράγμα του 20%, πέσουμε και κάτω από 10%; Και μετά πώς θα επανακάμψει πάλι; Υπάρχει περίπτωση; Εγώ δεν το βλέπω, ρε παιδιά. Άρα, η μόνη λύση -κατά την ταπεινή μου άποψη- είναι όχι να παρακαλέσουμε και να πέσουμε γονατιστοί στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν θα επιβάλει την επαναφορά του. Θα πρέπει όμως να τον παρακαλέσει η κοινοβουλευτική ομάδα».

Γιώργος Παπαηλιού: «Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να αναπτυχθεί μια δυναμική, η οποία να οδηγήσει σε ένα ευρύτερο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί πολιτικά, αποτελεσματικά έναντι της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό πρέπει να το δούμε. Και από εκεί και πέρα, οι επιλογές προσώπων, επειδή έγινε λόγος και γι’ αυτές, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία, το είπατε όλοι βέβαια. Βεβαίως και αρχή άνδρα δείκνυσι, συνεπώς όλα κρίνονται στην πράξη. Και κρίνονται -κακά τα ψέματα- εκ του αποτελέσματος».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ