Τα 11 εκατομμύρια πού πήγαν; Θα μάθετε το...2021!

Τα 11 εκατομμύρια πού πήγαν; Θα μάθετε το...2021!

Απίθανη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Στέλιος Πέτσας! Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο πρέπει να περιμένει ο Έλληνας πολίτης μέχρι το 2021 για να μάθει επιτέλους πώς μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ!

Και όμως αυτό απαντά σε από 25/4/2020 ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου ο κ. Πέτσας: «Ο έλεγχος υλοποίησης των επικοινωνιακών προγραμμάτων που εγκρίνονται, ως προς τις προϋποθέσεις του άρθρου 9 του Ν.2328/1995, πραγματοποιείται απολογιστικά το επόμενο έτος από αυτό στο οποίο αφορά, με βάση τις σχετικές απολογιστικές εκθέσεις και καταστάσεις δαπανών».

 «Δε θέλουμε να ξέρουμε, δε θέλουμε να ξέρετε», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΜΕΡΑ 25, «ο κ. Πέτσας «έστριψε δια της γραφειοκρατίας». Έτσι, στο ερώτημα «πού, γιατί και πώς δόθηκαν 20.000.000 επικοινωνιακής δαπάνης για τον κορωνοϊό» η επίσημη απάντηση ήταν «θα μάθετε όταν θα ναι πολύ αργά και δεν θα ‘χει πια καμιά σημασία». Δηλαδή όταν οι «προβλεπόμενες διαδικασίες» επιβάλουν απολογισμό, μετά από ένα χρόνο. Όμως δε μιλάμε για μια κανονική συνθήκη ώστε να δικαιολογείται αυτή η γαλαντομία χρόνου. Όχι όταν η κατηγορία είναι ότι η κυβέρνηση, αντί για ενημέρωση των πολιτών ουσιαστικά αγόρασε θηριώδη επικοινωνιακή στήριξη που ξεδιπλώνεται καθημερινά σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ.

Αν όπως λένε δε κάποια σενάρια, το χρονικό διάστημα μέχρι το χρόνο του προβλεπόμενου καταλογισμού περιλαμβάνει και μια έκτακτη εκλογική αναμέτρηση, τότε το θέμα αναβαθμίζεται σε μείζον ζήτημα Δημοκρατίας.

Η απάντηση της κυβέρνησης δια στόματος του κ. Πέτσα «δε θέλουμε να ξέρουμε και δε θέλουμε να ξέρετε», επιστρέφεται ως απαράδεκτη. Αν το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος» «δεν ξέρει» ποιος έλαβε ποιο ποσό και για ποια υπηρεσία, να απαιτήσει από τα ίδια του τα λογιστήρια να μάθει, και να μας ενημερώσει μέχρι και για την τελευταία δεκάρα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ