Τα απαραίτητα έγγραφα για το λιομάζεμα

Τί δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Χωρίς περιορισμούς θα γίνονται οι μετακινήσεις για το λιομάζεμα, ακόμα και από νομό σε νομό, όπως διαβεβαίωσαν την Πέμπτη τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κι Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και φυσικά οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των ελαίων και άλλων αγροτικών προϊόντων».

Για το θέμα της ελαιοσυγκομιδής, το οποίο από νωρίς ανέδειξε το Cretalive, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις ακροατών κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνισε ότι "για τη συγκομιδή της ελιάς οι εργάτες πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους, ενώ αν πρόκειται για ιδιοκτήτες και κληρονόμους απαιτείται το Ε9". 

Σε ό,τι αφορά στους ελαιοπαραγωγούς, πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων το μεσημέρι της Πέμπτης (5/11), ερωτηθείς τι θα γίνει με την ελαιοκομική περίοδο, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για όλες τις εποχικές εργασίες, όπως η ελαιοσυγκομιδή. «Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές και θα υπάρχουν μέριμνες και για τους εργαζόμενους στο μάζεμα ελιών» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ