Τα γενέθλια της Μέρκελ , τα δωράκια και η Σύνοδος Κορυφής

Τα γενέθλια της Μέρκελ , τα δωράκια και η Σύνοδος Κορυφής

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ γίνεται σήμερα 66 ετών.

Τα γενέθλιά της μάλιστα έχουν απασχολήσει πολλά διεθνή Μέσα, κυρίως γιατί συμπίπτουν με την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την πρώτη που γίνεται διά ζώσης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, και στην οποία κορυφαίο θέμα αναδεικνύεται το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το εκτενές δημοσίευμα της Deutsche Welle για τα γενέθλια της Γερμανίδας καγκελαρίου, το Reuters υπενθυμίζει σε δημοσίευμά του ότι τον Ιούλιο του 2014 δημοσιογράφος τραγούδησε το «Happy Birthday» στη Μέρκελ καθώς γιόρτασε τα 60 της χρόνια σε μία ακόμα Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Όπως τονίζει το Reuters ωστόσο, αυτή τη φορά η επικεφαλής της πιο ισχυρής χώρας της Ευρώπης δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξη καθώς έφτανε στις συνομιλίες με τους άλλες ηγέτες της ΕΕ, αμφισβητώντας κατά πόσο θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι βαθιές διαφορές για να περάσει ένα σχέδιο πολλών δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκάλεσε η κρίση του κορωνοϊού.

«Όλοι πηγαίνουμε στις συνομιλίες με πολύ σθένος, αλλά πρέπει να πω ότι οι διαφορές εξακολουθούν να είναι πολύ, πολύ μεγάλες και έτσι δεν μπορώ ακόμα να πω αν θα βρούμε λύση», είπε. To οικονομικό περιοδικό Challenges γράφει σήμερα πως «η Μέρκελ ελπίζει σε ένα και μοναδικό δώρο στη Σύνοδο: μια συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε στη Άνγκελα Μέρκελ αρκετά μπουκάλια λευκό κρασί Βουργουνδίας, ενώ σε βίντεο φαίνεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε να τη φωτογραφίζει με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε επίσης τα γενέθλιά του την Παρασκευή. Κόστα και Μέρκελ μάλιστα αντάλλαξαν δώρα.

Η Μέρκελ πήρε δώρα και από άλλους ηγέτες κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά αυτό που είναι αβέβαιο ακόμη είναι αν θα της δώσουν τελικά την ικανοποίηση που θα έπαιρνε αν επιτυγχανόταν μια συμφωνία για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, ύψους 1 τρισ. ευρώ, και για τη σύσταση ενός νέου Ταμείου Ανάκαμψης με πόρους ύψους 750 δισ. ευρώ.

ων

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ