Τα ταμειακά αποθέματα του δήμου Ηρακλείου μειώθηκαν κατά 10 εκατομμύρια- Ποιοι είναι οι λόγοι!

Τα ταμειακά αποθέματα του δήμου Ηρακλείου μειώθηκαν κατά 10 εκατομμύρια- Ποιοι είναι οι λόγοι!

Τα χρήματα είναι για να επενδύονται και να μην λιμνάζουν στα χρηματοκιβώτια… και στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός!

Πολλή κουβέντα έχει γίνει στο παρελθόν για ταμειακά αποθέματα του δήμου Ηρακλείου, για την αξιοποίηση τους, τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος κι εν τέλει αν θα πρέπει απλά να μαζεύει χρήματα η Λότζια ή θα πρέπει να τα "γυρίζει πίσω".

Μάλιστα η αντιπολίτευση στο δήμο είχε σηκώσει ψηλά την… παντιέρα του αντάρτικου θεωρώντας πως η συγκέντρωση αποθεματικού στα δημοτικά ταμεία δίνει την αίσθηση ενός δήμου στη λογική του… Σκρουτζ, μαζεύει το χρήμα και το βάζει στη τράπεζα! Τα χρήματα θυμίζω πως είχαν φτάσει και τα 55.000.000 ευρώ, αλλά αυτά μάλλον είναι παρελθόν!

Όπως εξηγούσε στο cretalive η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, αυτά τα αποθέματα έχουν μειωθεί κατά 10 εκατομμύρια κι αυτό γιατί και οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει αλλά και το κλίμα της πανδημίας δημιουργεί μια ασφυκτική θηλιά στο δήμο Ηρακλείου. Ο δημος χρηματοδοτεί πλέον με ίδους πόρους μια σειρά από έργα, όπως η ανάπλαση στο "σταυρό" της πόλης, ο βρεφονηπιακός στο Μασταμπά, η ανάπλαση στα Θαλασσινά της Αλικαρνασσού, το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ στην Λ.62 Μαρτύρων.

Μια ακόμη παράμετρος που δείχνει πως «στενάζουν» τα ταμεία είναι και οι αυξημένες πληρωμές στις μισθοδοσίες του προσωπικού. Για παράδειγμα το ζήτημα των παρατασιούχων (των συμβασιούχων δηλαδή που παίρνουν παρατάσεις μέσω της δικαστικής οδού στις θέσεις που εργάζονται) είναι ένα σημαντικό επιπλέον κόστος που η κάλυψη του φεύγει από το αποθεματικό!

Σκεφτείτε μόνο πως ο δήμος έχει περίπου 600 συμβασιούχους και μόλις χθες μια ακόμη ομάδα συμβασιούχων πήρε παράταση για μερικούς ακόμα μήνες! Δύσκολο λοιπόν είναι να έχεις και την πίτα ολάκερη (τα χρήματα αφάγωτα δηλαδή στην τράπεζα) και το έργο να προχωρά. Τα χρήματα είναι για να επενδύονται και να μη λιμνάζουν στα χρηματοκιβώτια… και στο τέλος θα γίνει ο λογαριασμός!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ