Τι αισθάνθηκε ο Μητσοτάκης, τι είπε στην Πρόεδρο ο Υπουργός Άμυνας

Τι αισθάνθηκε ο Μητσοτάκης, τι είπε στην Πρόεδρο ο Υπουργός Άμυνας

Στις συζητήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο κυριάρχησαν η Αγιά Σοφιά και η ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Πολλούς και ενδιαφέροντες διαλόγους είχε η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (Δείτε ΕΔΩ). Φυσικά, κυριάρχησαν η Αγιά Σοφιά και η ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, σε στενό πηγαδάκι, στο περιθώριο της δεξίωσης , ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πώς αισθάνθηκε βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία.

«Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Δημοσιογράφος, θέλοντας να πειράξει τον πρωθυπουργό, είπε για το τετ-α-τετ στο κιόσκι: «Τελικά, το κάνατε το συμβούλιο αρχηγών». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που επιμένει στη σύγκλησή του, γέλασε, ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είπε «εγώ το πρότεινα». Για να απαντήσει με χιούμορ ο πρωθυπουργός: «Ναι, αλλά χωρίς πρακτικά».

Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια συζήτηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για διάφορα θέματα, τις διακομιδές ασθενών, τις δωρεές κ.λπ. Φεύγοντας, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

 

Προεδρικό Μέγαρο


Ο διάλογος Σακελλαροπούλου-Παναγιωτόπουλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρόντος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το «Oruc Reis». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σακελλαροπούλου: Τι μαθαίνουμε;
Παναγιωτόπουλος: Εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους.
Σακελλαροπούλου: Το «Oruc Reis» παραμένει αγκυροβολημένο;
Παναγιωτόπουλος: Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι στόλοι.
Σακελλαροπούλου: Είμαστε μια χώρα που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική.
Παναγιωτόπουλος: Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.
Σακελλαροπούλου(δείχνοντας τον Α/ΓΕΕΘΑ): Έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ