Τι κρύβεται πίσω από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας για την...Κρήτη ;

Τι κρύβεται πίσω από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας για την...Κρήτη ;

Είναι...πειρατεία αυτό που κάνει ή κάτι κινείται πίσω από το παιγνίδι αυτό...

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία βρίσκεται σε παράκρουση θέτοντας όπως χθες ζήτημα...Κρήτης και ελληνικής κυριαρχίας στο μεγαλύτερο νησί. Τώρα λένε ότι θα πάνε στη Χάγη ΜΚΟ για να διεκδικήσουν τα 3/4 της Κρήτης όπως προβλέπεται από τις συνθήκες!

Ήδη είχε κυκλοφορήσει από μήνες τώρα ο περίφημος χάρτης που βρισκόταν στα χέρια του Ερντογάν με τον οποίο άφηναν μόνο τα...Χανιά στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, η συμφωνία του Λονδίνου της 30ης Μαΐου 1913 παραχώρησε τα τρία τέταρτα της Κρήτης στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση των συνθηκών «κατέλαβε» ολόκληρο το νησί. Πιο γελοίο επιχείρημα δεν υπάρχει. Λες και η Κρήτη δόθηκε στην Ελλάδα...στα ζάρια. Δεν προηγήθηκαν επαναστάσεις, η Κρητική Πολιτεία και ο Βαλκανικός Πόλεμος που η Οθωμανική Αυτοκρατορία ηττήθηκε από τις χριστιανικές δυνάμεις.

Προφανώς καμία Χάγη δεν θα...δώσει την Κρήτη στην Τουρκία. Είναι για γέλια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πόλεμο και το ξέρει η Τουρκία. Θα κάνει πόλεμο για να πάρει την Κρήτη; Προφανώς όχι. Τότε τι παίζει πίσω από αυτή την ιστορία, το κακοσκηνοθετημένο παιγνίδι;

Είναι πρόδηλο ότι έχουμε να κάνουμε με πιέσεις που θέλουν να οδηγήσουν σε άλλο επίπεδο την κουβέντα, που έχει να κάνει με το Αιγαίο, την συνδιαχείριση και άλλα ζητήματα που θα βάλουν στο τραπέζι.

Πληροφορίες λένε ότι τόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Αμύνης παρακολουθούν πλέον με άλλο...μάτι τις προσπάθειες αυτές της Τουρκίας που ξεκίνησαν ως ανέκδοτο και έχουν καταλήξει σε μεθοδευμένη παραπληροφόρηση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ