Τι λέει το ΚΕΚ για τις αίθουσες για το Γερωνυμάκειο

Τι λέει το ΚΕΚ για τις αίθουσες για το Γερωνυμάκειο

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, θα ανοίξει ο "δρόμος" για τη μεταστέγαση των μαθητών για τους επόμενους τρεις μήνες

Δεν αρνήθηκαν ποτέ να παραχωρήσουν αίθουσες για τους μαθητές του Γερωνυμάκειου οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, που μάλιστα ανταποκρίθηκαν άμεσα στο σχετικό κάλεσμα του δήμου Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στο Cretalive από την Διοίκηση των Τεχνικών σχολών, το κάλεσμα αυτό έγινε στις 13/10 προς το Επιμελητήριο Ηρακλείου και διαβιβάστηκε στις 14/10 στις Τεχνικές Σχολές, που ταχύτατα ανέλαβαν δράση προκειμένου να φιλοξενήσουν τους πληγέντες μαθητές του 24ου και του 31ου δημοτικών σχολείων που επλήγησαν από τους σεισμούς, 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν ότι η πρόταση της Διοικητικής Επιτροπής των Τεχνικών Σχολών  τέθηκε υπόψη του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 15/10 δύο μόλις μέρες μετά την λήψη του αιτήματος.

Η πρόταση αυτή  μετά από ομόφωνη σχετική απόφαση της ΔΕ των Τεχνικών Σχολών,  είχε ως προϋπόθεση την ακύρωση ή και αναβολή μέρους των πρωινών εκπαιδευτικών  δραστηριοτήτων των Τεχνικών Σχολών και τη διευθέτηση λεπτομερειών ομαλής συνέχειας των καθημερινών  απογευματινών και βραδινών σεμιναρίων, όπως της μετακίνησης εργαστηριακού εξοπλισμού από και προς τις αίθουσες.
Οι Τεχνικές Σχολές υλοποιούν ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες ένα βαρύ πρόγραμμα πρωινών και βραδινών τμημάτων εκπαιδεύοντας περισσότερους από 2500 εκπαιδευόμενους ετησίως δε περισσότερα από 120 διαφορετικά σεμινάρια.

Η πρόταση παραχώρησης γίνεται δυνατή με προϋποθέσεις τόσο τη διασφάλιση της ασφάλειας των μικρών μαθητών, με τον ορισμό αποκλειστικού χώρου χρήσης διαλλείματος, όσο και τη διαφύλαξη της συνέχειας της πρωινής λειτουργίας των τεχνικών σχολών, με άμεση ανακαίνιση και αξιοποίηση αχρησιμοποίητων χώρων του 3ου ΕΠΑΛ.

Η αποδοχή της πρότασης των Τεχνικών σχολών από το Δήμο Ηρακλείου αναμένεται να επιβεβαιωθεί απόψε με συμφωνητικό μεταξύ του κ Α. Περισυνακη και του προέδρου των Τεχνικών Σχολών κ Μ. Αλιφιερακη.
Μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διεργασίες διαμόρφωσης του αυλειου χώρου του 3ου ΕΠΑΛ, για να μπορέσει με ασφάλεια να φιλοξενήσει τα παιδιά του δημοτικού κατά τις ώρες των διαλειμμάτων και κατόπιν να πραγματοποιηθεί η στέγαση των μαθητών σε 6 αίθουσες των τεχνικών σχολών κατά τις πρωινές ώρες για 3 μήνες. 
Αναφέρεται επίσης ότι η ημερομηνία μεταφοράς των μαθητών θα εξαρτηθεί από την υπογραφή της συμφωνίας και την διαμόρφωση του χώρου πιθανόν την ερχόμενη Τρίτη 19 ή Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.

Για μια ακόμα φορά, επισημαίνει η πλευρά των Τεχνικών Σχολών ότι "με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους πληγέντες μαθητές, η παραχώρηση για χρήση των 6 αιθουσών αλλά και της εκπαιδευτικής υποδομής τους  θα γίνει χωρίς χρηματικό αντάλλαγμα σε μια δύσκολη για τις σχολές εποχή μετά την επιβολή του lockdown για ενάμιση χρόνο", ενώ να σημειωθεί ότι δεν επιδοτούνται από κανένα φορέα και λειτουργούν καθαρά με τις συνδρομές των σεμιναρίων που υλοποιούν..

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ