Τι λένε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για το χαρτί που αφορούσε το βίντεο της Ικαρίας!

Τι λένε οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για το χαρτί που αφορούσε το βίντεο της Ικαρίας!

Εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση για το θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις

Τη δική τους απάντηση δίνουν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, για τη σχετική οδηγία που τοιχοκολλήθηκε στα γραφεία της ΕΡΤ να μη παίζει καμία φωτογραφία και κανένα βίντεο από το τραπέζι στο σπίτι του βουλευτή Στεφανάδη.
 
Σε σχετική ανακοίνωση των εκπροσώπων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αναφέρονται τα εξής:
 
"Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός. Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών. Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία.
Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας.
Νίκος Κορόβηλας
Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης
Κατερίνα Φρύσσα
Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων"
 
 

Υπενθυμίζεται πως τη σχετική αποκάλυψη έκανε στα social media, o δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης ο οποίος έγραψε τα εξής: χτες το μεσημέρι, στο δελτίο της ΕΡΤ1 έπαιξε η "επίσκεψη" στην Ικαρία. προέκυψε χαμός φυσικά και για να μην γίνει ξανά τέτοιο "λάθος" κολλήθηκε η ανακοίνωση της φωτό στην Αίθουσα Παραγωγής.

Άμεση απάντηση είχε δοθεί από τον διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτη Καφαράκη. «Η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9», τόνισε μεταξύ άλλων, αλλά η ζημιά για την κρατική τηλεόραση έγινε ήδη. Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο των social media και αυτό από μόνο του φτάνει.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ