Τι... πλήρωσαν Λ. Αυγενάκης και Μ. Σενετάκης!

Newsroom
Newsroom

Ο απόηχος του ανασχηματισμού και της... εξόδου των δύο Ηρακλειωτών από το κυβερνητικό σχήμα

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής όταν το… "μπλε" Ηράκλειο πρασίνισε, άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα για τη μετέωρη παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο πρωθυπουργός που με καμάρι και περηφάνεια το έλεγε και το ξανάλεγε για την ιστορική επικράτηση της ΝΔ στις περσινές εκλογές από τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη, δεν μπορούσε να χωνέψει πως με δυο υπουργούς η ΝΔ έχασε το Ηράκλειο.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό καθώς ο Αυγενάκης «πλήρωσε» την πτώση (και την παράλληλη άνοδο του ΠΑΣΟΚ) σε μια σειρά αγροτικές περιοχές ενώ ο ίδιος είχε χρεωθεί και ως υπεύθυνος για τις εκλογές από το κόμμα την Δυτική Ελλάδα που ήταν από τα πιο χαμηλά ποσοστά του κόμματος την περασμένη Κυριακή! Κι ενώ οι περισσότεροι προεξοφλούσαν την απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από το συγκεκριμένο Υπουργείο, αρκετοί περίμεναν πως θα μετακινείτο σε άλλο χαρτοφυλάκιο, τελικά αυτό δεν έγινε κι έτσι ο Ηρακλειώτης βουλευτής για πρώτη φορά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε εκτός!
Πάντως λένε οι πληροφορίες πως ίσως βρεθεί είτε ως αντιπρόεδρος της Βουλής είτε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, στη θέση του Κώστα Τσιάρα.

Για τον Μάξιμο Σενετάκη πληρώνει και αυτός την ήττα της ΝΔ στο Ηράκλειο κι επειδή προφανώς, αν απομακρύνονταν μόνο ο Αυγενάκης θα ήταν σαν να πλήρωνε μόνον εκείνος το μάρμαρο, φαίνεται πως συμπαρέσυρε τον υφυπουργό Ανάπτυξης και η απομάκρυνση Αυγενάκη! Το περιβάλλον Μητσοτάκη δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει αυτό που έγινε στο Ηράκλειο και για αυτό η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην τοπική ΝΔ. Δεν πληρώνει το παραγόμενο έργο του στο Υπουργείο ο Αυγενάκης που ήταν σημαντικό και ουσιαστικό αλλά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, και το γεγονός πως η ήττα στο Ηράκλειο πρέπει να χρεωθεί κάπου τον έφεραν εκτός κυβέρνησης.

Και όπως έλεγε και έμπειρο στέλεχος της ΝΔ στο Ηράκλειο η απομάκρυνση των δυο Ηρακλειωτών υπουργών από την κυβέρνηση αλλάζει την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος στο Ηράκλειο που από πανίσχυρο όπως ήταν ως το βράδυ της 8ης Ιουνίου τώρα πρέπει να βρει τα πατήματα του σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον !Δείτε επίσης: 

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης: Εκτός Αυγενάκης - Σενετάκης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ