Τιμήθηκε ένας ωραίος Κρητικός

Newsroom
Newsroom

 Επίτιμος Δημότης Αρχανών Αστερουσίων και επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, ανακηρύχθηκε ο Στέλιος Ματζαμπετάκης.

 Επίτιμος Δημότης Αρχανών Αστερουσίων και επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, ανακηρύχθηκε την Κυριακή το απόγευμα ο Στέλιος Ματζαμπετάκης.

Η τιμητική εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων έγινε στην «αίθουσα Πολιτισμού» του Δημαρχείου, στα Πεζά, με  ομιλητές τον τέως δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσο Κυπριωτάκη και τον Διευθυντή του Κέντρου Διαδικτυακών Μαθημάτων «mathesis» Στέφανο Τραχανά.

Την τελετή καλλιτεχνικά πλαισίωσε η διεθνούς φήμης πιανίστρια Αλεξία Μουζά.

Βράβευση Ματζαπετακη με Περιφερειαρχη

Ύμνος  Αρναουτάκη για τον Στ Ματζαπετάκη και νέα χρηματοδότηση στο Μουσείο Καζαντζάκη

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του στην διπλή τελετή ανακήρυξης του Στέλιου Ματζαπετάκη σε επίτιμο Δημότη Αρχανών Αστερουσίων και επίτιμου Προέδρου του Μουσείου Καζαντζάκη,έπλεξε το εγκώμιο στον τιμώμενο.Ο κ Αρναουτάκης εξήρε το ήθος,την προσωπικότητα ,το έργο και την μεγάλη προσφορά του Στέλιου Ματζαπετάκη ως πολιτικού αλλά και Προέδρου του Μουσείου Ν.Καζαντζακη. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε αναγεννητικό το έργο του Στέλιου Ματζαπετάκη στο Μουσείο και συνεχάρη θερμά τον ίδιο και τους δύο φορείς που είχαν την πρωτοβουλία και συνεργάστηκαν στην απόδοση αυτής της τιμής,δηλαδή, τον Δημοτικό συμβούλιο Αρχανών Αστερουσίων και το Δ.Σ του Μουσείου Ν.Καζαντζάκη. Ήταν η έμπρακτη αναγνώριση των τόσο σημαντικών που προσέφερε ο Στέλιος Ματζαπετάκης στον τόπο, με την πολυετή του κοινωνική δράση και την παρουσία του στην τοπική και κεντρική πολιτική σκηνή.

Βράβευση Ματζαπετακη με Περιφερειαρχη

Επισης ο κ.Αρναουτακης ανακοίνωσε νέα σημαντική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την λειτουργία του Μουσείου Ν.Καζαντζάκη στην Μυρτιά ,όπως και για το Ίδρυμα ερευνών και μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Χανιά.Νωρίτερα στις ομιλίες τους ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης,ο Πρόεδρος του Μουσείου Ν.Καζαντζακη, καθηγητής κ.Ταρουδακης αλλά και ο τιμώμενος Στ Ματζαπετάκης, είχαν αναφερθεί στην έμπρακτη και διαρκή στήριξη του Περιφερειάρχη Σταυρού Αρναουτάκη  στο Μουσείο Καζαντζάκη ευχαριστώντας τον δημόσια. Ανάλογα επαινετικά λόγια προς τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του ανέφερε ο ακαδημαϊκός,Ιδρυτής των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης και του Μάθεσης κ Τραχανάς.

Στην τελετή ανακήρυξης του Στέλιου Ματζαπετάκη σε επίτιμο Δημότη από τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και Επίτιμο Πρόεδρο από το Μουσείο "Νίκος Κάζαντζάκης", το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Θερμό χειροκρότημα στο Στ Ματζαπετακη

Ο κ Ματζαπετάκης στην δική του συγκινητική ομιλία αναφέρθηκε στον αγώνα δρόμου για την επιβίωση του Μουσείου επισημαίνοντας παράλληλα με την στήριξη του Περιφερειάρχη,την μεγάλη δωρεά- προσφορά του Κρητικού εφοπλιστή  Βαγγέλη Μαρινάκη που εξασφαλίζει την λειτουργία του. Επίσης ο κ Ματζαπετάκης αναφέρθηκε χειροκροτούμε στην μεγάλη προσφορά- συμβολή στο Μουσείο των δύο Προέδρων, του π.Πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη  που διαδέχτηκε και του νυν κ Ταρουδάκη όπως και όλου του προσωπικού του Μουσείου. Επίσης ευχαρίστησε θερμά για την τιμή το Δήμαρχο,το Δημοτικό συμβούλιο,το Δ.Σ του Μουσείου,όλους τους ομιλητές,τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους πολίτες που κατέκλυσαν με την παρουσία και την αγάπη τους το Δημαρχείο στα Πεζά.

Βράβευση Ματζαπετακη με Περιφερειαρχη

Βράβευση Ματζαπετακη με Περιφερειαρχη

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μαξιμος Σενετάκης.

Μέσα από την καρδιά μου τον ευχαριστώ θερμά, διότι υπήρξε στενός φίλος του πατέρα μου και της οικογένειάς μου και επειδή από τα πρώτα μου πολιτικά βήματα με συμβούλευσε, κάτι που συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα, με ανιδιοτελή αγάπη και ειλικρίνεια" τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, για τον πρώην Βουλευτή Ηρακλείου, Στέλιο Ματζαπετάκη.

"Η ανακήρυξη του αποτελεί μια μικρή ηθική επιβράβευση της μακράς ενασχόλησης του στα κοινά, τα οποία υπηρέτησε από πολλές θέσεις ευθύνης. Δραστήριος άνθρωπος και ανήσυχο πνεύμα δεν περιορίστηκε στα επαγγελματικά του καθήκοντα ως φαρμακοποιός. Δοκίμασε με επιτυχία στο στίβο της πολιτικής και εκλέχθηκε τέσσερις φορές βουλευτής", τόνισε από την πλευρά του ο Μάξιμος Σενετάκης.

 

Εκδήλωση για Ματζαπετάκη

Εκδήλωση για Ματζαπετάκη

Εκδήλωση για Ματζαπετάκη

Δείτε επίσης

Τιμητική εκδήλωση για τον Στέλιο Ματζαπετάκη

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ