Ζήτημα χρόνου ο ανασχηματισμός

Ζήτημα χρόνου ο ανασχηματισμός

Θα γίνει σε επίπεδο υφυπουργών, αλλά με σημειακές παρεμβάσεις

Ζήτημα...χρόνου είναι πλέον ο ανασχηματισμός που έχει αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ανακοίνωση την προηγούμενη Παρασκευή της συγκρότησης 5μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας, αποτελούμενη από τους Θεόδωρο Σκυλακάκη, Άκη Σκέρτσο, Δημήτρη Σκάλκο, Άλεξ Πατέλη και Μιχάλη Αργυρού.

Ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού δείχνουν την αυριανή ημέρα, την Τρίτη ως την κρίσιμη ημερομηνία – και πάντως προ της αναχώρησης του πρωθυπουργού για τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Παραμένει, βεβαίως, εν ισχύ και το σενάριο ο ανασχηματισμός να πραγματοποιηθεί μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από τα Χανιά, εντός του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός έχει «κλειδώσει» εάν όχι όλες, πάντως, τις περισσότερες εκ των αλλαγών, που επιθυμεί να επιφέρει στο κυβερνητικό σχήμα που θα είναι κυρίως σε επίπεδο υφυπουργών.

Το πιθανότερο είναι να τοποθετηθούν Αναπληρωτές Υπουργοί στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αναβάθμιση του κ. Σκυλακάκη σε Αναπληρωτή Υπουργό στο Οικονομικών και την μετακίνηση του έως σήμερα ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου, σε θέση Υφυπουργού Οικονομικών.

Ενισχυμένος ως προς τις αρμοδιότητες φέρεται να εξέρχεται και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος δεν αποκλείεται να προβιβαστεί σε Αναπληρωτή Υπουργό, μολονότι για τη συγκεκριμένη θέση έχουν συζητηθεί και άλλα πρόσωπα από την γαλάζια κοινοβουλευτική Ομάδα. Κατά τον επικείμενο ανασχηματισμό αναμένεται να πληρωθούν οι «ορφανές» από τις αποχωρήσεις των κ. Θωμά και Κράνη θέσεις Υφυπουργών Ενέργειας και Δικαιοσύνης, ενώ με επιπλέον Υφυπουργούς πιθανολογείται βασίμως ότι θα ενισχυθούν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Θα αξιοποιηθούν στο κυβερνητικό σχήμα  οι Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, ιδίως εφόσον αποφασισθεί η αντικατάσταση του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Χρήστος Ταραντίλης, Γιάννης Μπούγας, η Ζωή Ράπτη και οι ΓΓ, Αλεξάνδρα Σδούκου και Βίκυ Λοΐζου. Ασαφές παραμένει ακόμη τι θα γίνει τελικώς με τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα ακουγόταν εντόνως πως θα αναβαθμιστεί με... πιθανότερους προορισμούς είτε το Υπουργείο Εργασίας, είτε το Υπουργείο Οικονομικών.

με πληροφορίες και από το ΕΘΝΟΣ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ