"Ζώνη ασφαλείας... μία απογοήτευση"!

"Ζώνη ασφαλείας... μία απογοήτευση"!

Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική σχεδόν 30 χρόνια τώρα

Απογοήτευση προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν στη χρήση ζώνης ασφαλείας την ίδια ώρα που η Κρήτη πενθεί πολλά θύματα στους δρόμους της. Μία "μικρή" έρευνα για τη χρήση ζώνης από την Κυριακή έως και σήμερα το πρωί έκανε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης στον ΒΟΑΚ αλλά και σε δρόμους τους Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στην παραλιακή και τις λεωφόρους Κνωσσού, Παπαναστασίου, Καζαντζίδη και Α.Παπανδρέου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, με την οποία δημοσιοποιεί τα συμπεράσματα αυτής, στην πόλη του Ηρακλείου μόλις το 46% των οδηγών φοράει ζώνη ενώ το ποσοστό πέφτει δραματικά στους συνοδηγούς, με 29% μόνο να την φορά. 

Αναφερόμενος στους επαγγελματίες οδηγούς με λύπη του διαπίστωσε ότι μόλις ένας στους 6 οδηγούς υπεραστικών λεωφορείων φορούσε ζώνη ασφαλείας ενώ δεν είδε κανένα (!) οδηγό ταξί να την φορά. 

"Να θυμίσω η ζώνη είναι υποχρεωτική εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και εμείς ακόμη αρνούμαστε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την αξία της" τονίζει ο κ. Λιονάκης, υπενθυμίζοντας πως "από 1/1/2019 μέχρι σήμερα 7 συνάνθρωποι μας βρέθηκαν νεκροί έξω από το αυτοκίνητο τους επειδή μετά από σύγκρουση ή εκτροπή εκτινάχθηκαν έξω από αυτό.Αν έμεναν μέσα;"...

Δείτε την ανάρτησή του

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ