Ζωτικής σημασίας να απογραφούν στον τόπο τους οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα

Ζωτικής σημασίας να απογραφούν στον τόπο τους οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα

Η πληθυσμιακή “αποδυνάμωση” του Αρκαλοχωρίου θα έχει και οικονομικές συνέπειες για την περιοχή

Ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των πολιτών, οι φορείς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κοινωνικές ομάδες και σύλλογοι επισημαίνουν με επίταση την αναγκαιότητα οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και εν γένει των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου να ολοκληρώσουν την απογραφή τους στον τόπο τους.

Η απογραφή του πληθυσμού συνέπεσε με τη χειρότερη περίοδο για το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι, καθώς ένα σημαντικό μέρος του μόνιμου πληθυσμού του έχει μετακινηθεί προσωρινά στο Ηράκλειο ή σε άλλες περιοχές της Κρήτης, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές που άφησαν πίσω τους τα ρίχτερ. Μάλιστα, επισημαίνουν με έμφαση ότι η μη απογραφή του πληθυσμού αυτού στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους θα επιφέρει αλυσιδωτές συνέπειες οικονομικές και κοινωνικές. Όχι, μόνο ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου αλλά και λόγω της επαπειλούμενης αποδυνάμωσης μιας ακμαίας περιοχής πριν από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

“Είναι πολύ σημαντικό” διαμηνύουν οι τοπικοί φορείς να ολοκληρώσουν την απογραφή τους στον τόπο τους οι δημότες Μινώα Πεδιάδας και να μην απογραφούν σε άλλες περιοχές στις οποίες διαμένουν προσωρινά, λόγω των νέων συνθηκών που δημιούργησε ο σεισμός.

Είναι επιτακτική, λένε, η ανάγκη να στηρίξουν οι κάτοικοι τον τόπο τους και να κατανοήσουν πλήρως πόσο σημαντική οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά είναι η διαδικασία της απογραφής. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του Αρκαλοχωρίου. Για τους λόγους αυτούς απευθύνουν έκκληση σε όλους να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά, είτε διά ζώσης με τη βοήθεια των απογραφέων, στα σπίτια τους, εκεί όπου πραγματικά ανήκουν και όχι ως φιλοξενούμενοι σε άλλες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ