Αφράτο κέικ βανίλιας με φράουλες και δάκρυα σοκολάτας

Newsroom
Newsroom

Νόστιμη, γλυκιά πρόταση για πρωινό ή απογευματινό σνακ

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
  • 3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2  φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Από τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας και ανακατέψτε το με τις ψιλοκομμένες φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 3
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, μαζί με τη βανίλια και χτυπήστε καλά.
Βήμα 4
Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Βήμα 5
Προσθέστε το αλεύρι σε μικρές δόσεις στο μείγμα με τα αυγά και μετά το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
Βήμα 6
Προσθέστε τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από το καθένα για την επικάλυψη.
Βήμα 7
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα γαρνίρετε με τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας που κρατήσατε πάνω από το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ