Αυτά είναι τα μυστικά της Ριάννα για το πιο νόστιμο Mac ‘n’ cheese

To mac ‘n’ cheese είναι μια αγαπημένη και εύκολη συνταγή που αποτελεί μια γευστική λύση ανάγκης ειδικά σε στιγμές που δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Η γνωστή ποπ σταρ Rihanna -που πρόσφατα είχε απασχολήσει τα μίντια καθώς ανακηρύχθηκε ως η πρώτη δισεκατομμυριούχος τραγουδίστρια του πλανήτη- έχει μοιραστεί κάποια μυστικά που… απογειώνουν τη συγκεκριμένη συνταγή.
Ποια είναι αυτά τα μυστικά; Προσθέτει στη συνταγή τις εξής σος: μουστάρδα, κέτσαπ και σάλτσα πιπεριάς. Η παραλλαγή αυτή μπορεί να ξεφεύγει λίγο από τη συνταγή που όλοι γνωρίζουμε, ωστόσο αξίζει να τη δοκιμάσετε και να βρείτε ποια από τις δυο προτιμάτε.

Η συνταγή της Rihanna

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 450 γρ κοφτό μακαρονάκι (ή κοραλάκι)
  • Αλάτι (για το μαγείρεμα των μακαρονιών)
  • 1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ζουλιέν
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού μουστάρδα
  • ¼ του φλιτζανιού κέτσαπ
  • 1, 5 κουτ. σούπας σάλτσα πιπεριάς (μπορείτε να τη βρείτε είτε έτοιμη στο σουπερμάρκετ είτε να την ετοιμάσετε μόνοι σας). Η Rihanna χρησιμοποιεί μια σος από τη Τζαμάικα λόγω και της καταγωγής της με βασικά συστατικά την κόκκινη πιπεριά και το ξίδι.
  • 900 γρ ημίσκληρο τυρί τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό

Διαδικασία
Ακολουθούμε τις οδηγίες για το βράσιμο των μακαρονιών που έχουμε επιλέξει, ώστε να έχουμε ένα al dente αποτέλεσμα.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και αφήνουμε λίγο από το νερό τους μέσα στην κατσαρόλα (περίπου ¼ του φλιτζανιού).
Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τη μισή ποσότητα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κέτσαπ και την σος πιπεριάς και ανακατεύουμε τα υλικά.
Ρίχνουμε στο μείγμα το τυρί και ανακατεύουμε συνεχόμενα ώστε να δέσουν όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε τη σος με τα μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ