Το έξυπνο κόλπο για να προστατεύσετε τα κουμπιά στα πουκάμισά σας όταν πλένονται στο πλυντήριο

Newsroom
Newsroom

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διαφανές βερνίκι νυχιών

Όταν τελειώνει ένας κύκλος πλύσης του πλυντηρίου σας μπορεί να έχετε την ικανοποίηση ότι τα ρούχα είναι καθαρά, μέχρι να διαπιστώσετε ότι λείπουν κουμπιά από κάποιο πουκάμισό σας. Η σκέψη της αντικατάστασης των χαμένων κουμπιών, μπορεί να σαν κάνει να διστάζετε να πλύνετε τα πουκάμισα ξανά στο πλυντήριο. Όμως, υπάρχει μια έξυπνη και αποτελεσματική λύση που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και θα σας λύσει τα χέρια.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα διαφανές βερνίκι νυχιών, για τις κλωστές κάθε κουμπιού πριν τοποθετήσετε ένα πουκάμισο στο πλυντήριο σας. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει τις κλωστές να παραμείνουν στη θέση τους, εμποδίζοντας τις να ξεφτίσουν ακόμη και υπό έντονη πίεση, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πλυντηρίου, enikos.gr.

Ενώ οι κλωστές μπορεί να γίνουν φθαρούν με την πάροδο του χρόνου, το διαφανές βερνίκι νυχιών τις προστατεύει από τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, τη θερμοκρασία του νερού και άλλα προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι δεν θα καταστραφούν. Όχι μόνο τα κουμπιά σας θα παραμείνουν στη θέση τους, αλλά παράλληλα οι κλωστές θα διατηρηθούν σαν καινούργιες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Πώς να χρησιμοποιήστε το διαφανές βερνίκι νυχιών για να προστατεύσετε τα κουμπιά στα πουκάμισα

Για να βεβαιωθείτε ότι το κόλπο λειτουργεί, τοποθετείστε μια στρώση από διαφανές βερνίκι νυχιών στα κουμπιά σας, όταν ετοιμάζεστε να πλύνετε τα πουκάμισά σας στο πλυντήριο. Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει και να σκληρύνει, σταθεροποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις κλωστές. Πλύνετε τα πουκάμισά σας κανονικά και στη συνέχεια στεγνώστε τα καλά, όπως κάνετε συνήθως, πριν τακτοποιήσετε τα καθαρά ρούχα. Προτιμότερο είναι να γυρίσετε τα πουκάμισα ανάποδα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, για να προστατεύσετε τα κουμπιά από τους έντονους κύκλους στυψίματος της συσκευής. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία όσο συχνά χρειάζεται.

Το διαφανές βερνίκι νυχιών δεν φαίνεται όταν στεγνώσουν τα ρούχα σας και δεν φθείρει τα κουμπιά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα. Μία ή δύο πινελιές αρκούν. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο και σε άλλα αντικείμενα, όπως στα κορδόνια των παπουτσιών.

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από Uwe Baumann από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ