Φρικασέ με θαλασσινά

Newsroom
Newsroom

Το φρικασέ με θαλασσινά και σέσκουλα είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο φαγητό με μια λεμονάτη ελαφριά αλευρόσαλτσα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

Μερίδες: 4-5

500 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (σουπιές, καλαμάρι, μύδια και γαρίδες)

500 γρ. σέσκουλα, ψιλοκομμένα

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας αλεύρι

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι, μαύρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με το ελαιόλαδο για μερικά λεπτά, προσθέτουμε από τα θαλασσινά μόνο τις σουπιές και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε περίπου 300 ml νερό ή όσο θα χρειαστεί για να βράσουν και να μαλακώσουν τα θαλασσινά. Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε τα σέσκουλα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄.

Βήμα 3

Οταν το φαγητό είναι έτοιμο προσθέτουμε γαρίδες και μύδια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για μερικά λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον χυμό των λεμονιών και περιχύνουμε το φρικασέ. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι αν θέλουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ