Γαριδομακαρονάδα με λεμόνι και σκόρδο σε 30 λεπτά

Newsroom
Newsroom

Ένα εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πιάτο με θαλασσινά

Με μερικά απλά υλικά, που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 30 λεπτά ή λιγότερο, ένα νόστιμο και κομψό πιάτο με θαλασσινά, ιδανικό για δείπνο. Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί τη χρήση μόνο μίας κατσαρόλας, κάνει εύκολο και τον καθαρισμό της κουζίνας μετά το μαγείρεμα.

Συνταγή για λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με λεμόνι και σκόρδο
Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 225 γραμμάρια ζυμαρικά τύπου λιγκουίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 570 γραμμάρια γαρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 160 γραμμάρια σπανάκι
  • ¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα(25 γρ), τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό , ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε (ανακατεύοντας συχνά) μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και την τριμμένη κόκκινη πιπεριά.
  4. Ρίχνουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι για γεύση και ανακατεύουμε μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται ροζ, χωρίς να ψηθούν πλήρως.
  5. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  6. Τοποθετούμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  8. Όταν ψηθούν οι γαρίδες, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  9. Ανακατεύουμε για άλλη μια φορά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.
  10. Η συνταγή είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.





 

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ