Γεμιστό κέικ σοκολάτας με τυρί κρέμα από το Σταύρο Βαρθαλίτη

Δείτε τη συνταγή

Υλικά για το κέικ:

300 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.,

40 γρ. κόρν φλάουερ,

2 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ,

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,

370 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη,

3 μεγάλα αυγά, ½ κ.γ. αλάτι,

100 γρ. κουβερτούρα 65%,

370 γρ. γάλα εβαπορέ,

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια.
 

Για τη γέμιση και το frosting:

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,

220 γρ. τυρί κρέμα,

120 γρ. λευκή κουβερτούρα,

350 γρ. άχνη ζάχαρη,

120 γρ. κρέμα γάλακτος 15%,

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.


Για το σερβίρισμα:

Τριμμένη κουβερτούρα 65%

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ