Ιταλική πανακότα

Newsroom
Newsroom

Ελαφριά πρόταση για απολαυστικό γλύκισμα

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελατίνης χωρίς γεύση (7 γρ.)
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε τη ζελατίνη σε σκόνη πάνω από το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να πάρει βράση -προσεκτικά, καθώς η κρέμα μπορεί γρήγορα να φουσκώσει και να πάρει βράση.
Βήμα 3
Ανακατέψτε αμέσως το μείγμα ζελατίνης στην κρέμα που βράζει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα κρέμας σε 6 ατομικά φορμάκια. Αφήστε το να κρυώσει, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μην είναι πια ζεστό, περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 6
Όταν κρυώσει, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.

 

 

Φωτογραφία από Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ