Ρολά κανέλας για χριστουγεννιάτικο πρωϊνό

Newsroom
Newsroom

Μία λαχταριστή συνταγή για τις γιορτινές μέρες - Ολόκληρο το σπίτι θα μυρίζει κανέλα

Τα ρολά κανέλας είναι αφράτα γλυκά ψωμάκια και ταιριάζουν ιδανικά για το γιορτινό πρωινό.

Όσο θα ψήνονται το σπίτι θα μοσχομυρίζει κανέλα! Διαβάστε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε αλλά και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά (για 4-6 άτομα):

Για τη ζύμη:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3⁄4 φλ. γάλα

1⁄4 φλ. ζάχαρη

1⁄4 φλ. χλιαρό νερό

1⁄4 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

1 κουτ. γλ. αλάτι

1⁄4 φλ. βούτυρο

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1⁄4 φλ. λιωμένο βούτυρο για να βουτυρώσετε τα ψημένα ρολά

Για τη γέμιση:

1/3 φλ. βούτυρο

3⁄4 φλ. ζάχαρη

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κουτ. σ. κανέλα

Για το γλάσο:

1⁄4 φλ. τυρί κρέμα

1 κουτ. σ. βούτυρο

1 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1⁄2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

3 – 4 κουτ. σ. χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Στο μπολ του μίξερ βάλτε το βούτυρο, αυγό, γάλα, αλάτι, ζάχαρη.

Προσθέστε 2 φλ. αλεύρι και το μείγμα νερού, βανίλιας και μαγιάς.

Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και σιγά- σιγά προσθέστε περίπου 2 φλ. αλεύρι.

Γυρίστε την ταχύτητα του μίξερ στη μεσαία σκάλα και αφήστε το μείγμα για περίπου 5 έως 7 λεπτά να αναμειχθεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την ρίχνουμε σε λαδωμένο μπολ, αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Για την συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί με την κανέλα.

Όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη την απλώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο 1,5 εκ..

Απλώνετε το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζετε ομοιόμορφα με το μείγμα ζάχαρης – κανέλας.

Πιάνετε την ζύμη από τις άκρες και ρολάρετε προσεκτικά.

Κόψτε σε 14 με 16 φέτες το ρολό και μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί.

Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το σε ζεστό μέρος έτσι ώστε να φουσκώσει. Ίσως χρειαστεί ακόμη 1 1⁄2 ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Μόλις διπλασιαστούν τα ρολά, βουρτσίστε τα με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήστε τα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε το γλάσο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα. Προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο σας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από τα ρολά.

Πηγή: baby.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ