Μους λευκής σοκολάτας με μάτσα

Η ελαφριά σκόνη μάτσα εξισορροπεί τη γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας

Υλικά

  • 1 κ. γλ. σκόνη μάτσα
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 110 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κοσκινίστε τη σκόνη μάτσα και ανακατέψτε μέσα σε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να μην μείνουν σβώλοι.

Βήμα 2

Χτυπήστε με σύρμα 3 ακόμα κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη λευκή σοκολάτα. Ζεστάνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 3

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε την υπόλοιπη κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά και να αφρατέψουν.

Βήμα 5

Ανακατέψτε το μισό μείγμα της χτυπημένης κρέμας με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο.

Βήμα 6

Σερβίρετε σε 4 ατομικά μικρά μπολ, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ