Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και φράουλες

Newsroom
Newsroom

Ιδέα για πρωτότυπο ορεκτικό

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 12 φέτες από γαλλική μπαγκέτα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού, συν περισσότερα για το σερβίρισμα
  • 1 φλ. τσαγιού κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και περιχύστε με ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Συνδυάστε τις φράουλες και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 4
Ψήστε το ψωμί στο προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 5
Απλώστε το κατσικίσιο τυρί στο ψημένο ψωμί.
Βήμα 6
Προσθέστε μαύρο πιπέρι, αλάτι και το βαλσάμικο ξύδι στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατέψτε.
Βήμα 7
Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις φράουλες πάνω από το κατσικίσιο τυρί και γαρνίρετε με επιπλέον θυμάρι.

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ