Νόστιμο και απολαυστικό μπριάμ

Newsroom
Newsroom

Από τα πιο απλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας


Υλικά

    1 κιλό πατάτες
    4 μεγάλα κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
    4 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
    6 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
    Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Απλώστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κόκκινα κρεμμύδια σε ένα ταψί και καλύψτε με τον πολτό ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
Βήμα 3
Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί ώστε τα λαχανικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας μετά από 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστεί η υγρασία.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ