Πώς να φτιάξετε σπιτικές κοτομπουκιές

Newsroom
Newsroom

Λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο με την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε καλά τα υλικά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί που έχετε επικαλύψει με λίγο λάδι.
Βήμα 4
Ψήστε τις κοτομπουκιές στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά καλά.
Βήμα 5
Αφαιρέστε τις κοτομπουκιές από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά πριν τις σερβίρετε.
Βήμα 6
Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή ντιπ και απολαύστε!

 

 

Φωτογραφία από -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ από το Pixabay

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ