Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

Newsroom
Newsroom

Με τρία υλικά – Χωρίς πηκτίνη

Υλικά

  • 6 πορτοκάλια
  • 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλύνετε τα πορτοκάλια και στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, αφαιρέστε τους σπόρους και κρατήστε τα στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το νερό. Αφήστε το να πάρει βράση και στη συνέχεια προσθέστε τα κομμάτια πορτοκαλιού, βράστε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Μόλις βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε συνεχώς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα.
Βήμα 3
Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε συνεχώς. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να στάξει από την κουτάλα σε μεγάλες βαριές σταγόνες.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τον αφρό και αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για περίπου 30- 40 λεπτά.
Βήμα 5
Αποθηκεύστε τη μαρμελάδα σε γυάλινο βάζο.
Βήμα 6
Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το βάζο σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από Jürgen Brandes από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ