Πώς να καθαρίζετε τους καθρέφτες σαν επαγγελματίας

Newsroom
Newsroom

Οι απλές μέθοδοι για λάμψη χωρίς ίχνη

Θέλετε να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους καθρέφτες στο μπάνιο, την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι σας και να πετύχετε μια λάμψη χωρίς ίχνη; Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ο σωστός τρόπος καθαρισμού κάνει πραγματικά τεράστια διαφορά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε έναν καθρέφτη, με διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συμβουλές από ειδικό για τους καθρέφτες:

Η Jacqueline Stein, επαγγελματίας καθαρισμού και ιδιοκτήτρια της Home Reimagined στο Austin του Texas, δίνει τις καλύτερες συμβουλές της για να καθαρίσετε τους καθρέφτες σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας. Ακολουθούν τρεις διαφορετικοί τρόποι καθαρισμού, αλλά η αγαπημένη μέθοδος της Stein είναι με οινόπνευμα ισοπροπυλικής αλκοόλης και πανί μικροϊνών χωρίς χνούδια. «Είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού που στεγνώνει γρήγορα, μειώνοντας τις πιθανότητες για ίχνη. Επιπλέον, διαπερνά εύκολα τη βρωμιά στους καθρέφτες, ώστε να εξοικονομείτε χρόνο στον καθαρισμό»

Προετοιμασία:

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε τους καθρέφτες σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Αποφύγετε τα λειαντικά καθαριστικά ή σφουγγάρια που μπορούν να γρατζουνίσουν την επιφάνεια του καθρέφτη, συμβουλεύει η Stein.
 • Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί με τυχόν διακοσμητικά ή πλαίσια που μπορεί να είναι ευαίσθητα στην υγρασία ή σε χημικά προϊόντα κατά τον καθαρισμό.
 • Ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να είναι αρκετά ισχυρά, επομένως θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο χώρος γύρω από τον καθρέφτη αερίζεται καλά για να αποφύγετε την εισπνοή των αναθυμιάσεων. «Ανοίξτε τα παράθυρα και φορέστε μάσκα, όπως με κάθε καθαρισμό», προτείνει η Stein. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε χημικά ή προϊόντα όπως ξύδι, οινόπνευμα ισοπροπυλικής αλκοόλης ή εμπορικά καθαριστικά».

Τι θα χρειαστείτε:

 • Πανί μικροϊνών
 • Λευκό ξύδι, οινόπνευμα ισοπροπυλικής αλκοόλης ή υγρό πιάτων και λευκό ξύδι
 • Αποσταγμένο νερό
 • Μπουκάλι με σπρέι

Τρόποι καθαρισμού του καθρέφτη:

Μέθοδος 1: Διάλυμα ξυδιού

 1. Αναμείξτε δύο μέρη ξυδιού με ένα μέρος αποσταγμένο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 2. Ψεκάστε με το διάλυμα τον καθρέφτη.
 3. Σκουπίστε τον καθρέφτη με ένα πανί με μικροΐνες.

Μέθοδος 2: Ισοπροπυλική Αλκοόλη

 1. Προσθέστε ισοπροπυλική αλκοόλη σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 2. Εφαρμόστε το διάλυμα στον καθρέφτη.
 3. Σκουπίστε τον καθρέφτη με ένα πανί με μικροΐνες.

Μέθοδος 3: Διάλυμα ξυδιού και υγρού πιάτων

 1. Αναμείξτε ένα φλιτζάνι ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων με λίγο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 2. Ψεκάστε το διάλυμα στον καθρέφτη.
 3. Σκουπίστε τον καθρέφτη με ένα πανί με μικροΐνες.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τους καθρέφτες

Η συχνότητα καθαρισμού ενός καθρέφτη εξαρτάται από τη χρήση του και το πόσο γρήγορα λερώνεται. Γενικά, σύμφωνα με την Stein, αρκεί ένας εβδομαδιαίος καθαρισμός με πανί από μικροΐνες χωρίς χνούδι και λίγο καθαριστικό για τακτική συντήρηση. «Παρατηρώ ότι οι καθρέφτες μπάνιου συνήθως χρειάζονται καθάρισμα δύο φορές την εβδομάδα, λόγω των σημαδιών από την οδοντόκρεμα ή της συσσώρευσης ατμού», λέει η ειδικός.

 

 

 

Φωτογραφία από Lee Travathan από το Pixabay

 

Πηγή:enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ