Πράσινες σούπες και λαχταριστές, πικάντικες κρεατόπιτες: 5 χώρες με τα δικά τους φαγητά για το Πάσχα

Η Αργεντινή, η Γερμανία, η Γεωργία, η Ισπανία και η Τζαμάικα έχουν συνδυάσει τη Μεγάλη Εβδομάδα με ξεχωριστές γαστρονομικές παραδόσεις

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει συνδυάσει το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας με ξεχωριστά ήθη για το τραπέζι αυτών των ημερών –που κορυφώνεται βεβαίως με τον οβελία της Λαμπρής. Με το Πάσχα να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για όλον τον χριστιανικό κόσμο, υπάρχουν κι άλλες χώρες που τιμούν την εορταστική του περίοδο με ιδιαίτερες γαστρονομικές παραδόσεις.

Ασφαλώς, η Αργεντινή, η Γερμανία, η Γεωργία, η Ισπανία και η Τζαμάικα δεν είναι οι μοναδικές. Αλλά σε αυτές τις 5 χώρες εντοπίζουμε κάποια πραγματικά ξεχωριστά πιάτα, ανάμεσα στα οποία πρωταγωνιστούν αξιοπερίεργες πράσινες σούπες με μυρώνια, λαχταριστές πίτες με αγκινάρα, αλλά και πεντανόστιμες κρεατόπιτες με άφθονο πικάντικο τσορίθο, παρασκευασμένες με παμπάλαιες αγροτικές συνταγές, που περνάνε από τη μία γενιά στην επόμενη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο travel.gr

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ