Σκιουφιχτά με κιμά και ξινομυζήθρα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Μια υπέροχη συνταγή με άρωμα... Κρήτης

Τα παραδοσιακά σκιουφιχτά της Κρήτης, τα χειροποίητα ζυμαρικά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι είναι οι πρωταγωνιστές της συνταγής που παρουσίασε ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος πρόκειται για μία vegan συνταγή και το μυστικό είναι ότι χρειάζονται περισσότερο βράσιμο από τα συνηθισμένα μακαρόνια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 100 γρ. λουκάνικο χοιρινό, 60 γρ. ελαιόλαδο, 300 γρ. σκιουφιχτά, 2 κρεμμύδια, 2 ώριμες ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, 2 κ.σ. πελτέ τομάτας, 1 κ.σ. θυμάρι ξερό, 1 πρέζα ζάχαρη, 40 γρ. κόκκινο κρασί ξηρό, αλάτι και πιπέρι, 150 γρ. ξινομυζήθρα για το σερβίρισμα, φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε και τον τρόπο εκτέλεσης:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ